اقتصاد مقاومتی

اقتصاد مقاومتی یک شعار نیست بلکه یک واقعیتی است که باید محقق شود. این جمله فرمایش رهبر انقلاب اسلامی است که هشتم مرداد در دیدار جمعی ازمحققان، پژوهشگران، متخصصان و نوآوران درعرصه علم و فناوری، و مسئولان شرکت های دانش بنیان و پارک های علم و فناوری بیان داشتند. این عبارت که امروز به عنوان کلید برون رفت از مشکلات اقتصادی جامعه بر سر زبانهاست ، چندی قبل درهمایشی با همین نام مطرح شد و توجه علمای علم اقتصاد ، جامعه شناسی ، سیاست و ... را به این نکته جلب کرد که باید برای مقابله با هجمه های داخلی و خارجی که بیشتر با زندگی مردم مرتبط است ، چاره ای اندیشید . شاید نامگذاری امسال بنام سال تولید ملی سرمایه و کار ایرانی هم درجهت شکل دادن به ماهیت اقتصاد مقاومتی بوده است .

موضوع اقتصاد مقاومتی در موارد بسیاری از بخشهای اقتصادی جامعه ، خانواده  و فرد  قابل بحث و نتیجه گیری  است .  اقتصاد مقاومتی در واقع مقابله با فشارهای همه جانبه بیگانه از داخل وخارج است . درصدر فشار خارجی تحریم اقتصادی و در بخش داخلی نیز فشار نیروهایی است که زمینه و بستر مناسب را برای تحقق اهداف سیاستهای فشار خارجی‌ها فراهم می‌کنند .  

همه می دانیم که نبرد امروز قدرتهای بزرگ با کشورهای مزاحم چپاولگری آنها ، تاحد زیادی از شکل نظامی خارج شده و مقوله اقتصاد و فرهنگ کشورهای مخالف را هدف گرفته است . دراین تقابل کشورهایی پیروز میدان خواهند بود که هرچه بیشتر اقتصاد خود را از وابستگی به خارج نجات دهند و تولید ملی را شعار واقعی بدانند. این مهم می تواند از محیط دانشگاه و کارخانه و بازار تا خانه های مردم اجرایی شود به شرط آنکه مدیران اقتصادی کشور نیز دیدگاه خود را تغییر دهند و تن به پذیرش این واقعیت که آسان هم نخواهد بود ، بدهند.   

ضرورت این مقاومت امروز بیش از هر زمان دیگری قابل درک است ، موضوع تحریم همه جانبه که این روزها اقتصاد ایران را هدف گرفته است تلاشی است ازجانب دشمنان برای از پا در آوردن مقاومت ملت ایران اما با نگاهی به سه دهه پشت سر می توان باورکرد که ملت ایران این بار نیز پیروز است و با دست خالی و فکر ایرانی مشکلات را مرتفع خواهد ساخت . پرهیز از اسراف و تلاش برای مصرف درست می تواند قدم آغازین این راه باشد که باید ازکوچکترین نهاد جامعه یعنی خانواده آغاز شود. قدم بعدی  بکارگیری توان داخلی و بومی برای استفاده از داشته های سرزمینی است که می تواند زمینه ساز تولید ملی وقطع وابستگی به خارج باشد. توجه به این ضروریات می تواند ما را به نقطه مطلوب و نه ایده آل برساند . این روند همان اقتصاد برپایه مقاومت است که زمینه ساز شکوفایی بیشتر برای دستیابی به ایده آل خواهد بود. / تمام

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد